Min första geocache – found

Med kraftigt höga förväntningar och med stor spänning skyndade jag mig till Saltskog fjärd för att logga min första geocache Ägget. Den var fortfarande ologgad och jag var ensam på plats. Jag hade inte en aning vad jag egentligen letade efter. Var det en liten burk, en stor burk eller en mellanburk? Låg den på marken, hängde den i ett träd eller hur kunde en geocache vara gömd. Jag hade min smartphone med Windows mobile med prgoramvaran Pocket Kartex samt terrängkartan Gröna kartan.

DSC00055

Precisionen var kanske inte hundraprocentig, men jag ville gärna gå på metern, men så exakt var det inte och det fladdrade lite hit och dit med koordinaterna. I pocket kartex matade jag in waypointen manuellt och hade ett blått kryss i kartan att navigera till.

Jag gick bet på att hitta cachen på morgen den 4/4. Jag var till och med på återbesök på lunchen men det ville sig inte och då var det mängder med mugglare i farten på lunchpromenad. Nu hade cachen hittats av andra cachare (men även DNF:ats) så jag visste ju att det fanns något där.

Efter jobbet den 5/4 så begav jag mig till platsen igen och nu så lyfte jag lite försiktigt på en sten och anade en svart plastpåse därunder. Jag tog tag i plastpåsen och fick ut den. I plastpåsen fanns något hårt och rätt stort. Öppnade påsen och fann där ett vackert ägg i plåt. Pulsen var på topp och euforin flödade i kroppen. Jag hade hittat min första geocache. Känslan var helt otrolig och det var så självklart att detta måste jag bara fortsätta med.

Lycklig att till slut hittat min första geocache. Det skulle kunna ha blivit en FTF men jag blev bara fyra.

drpeel registrerar sig för geocaching – min nya hobby

Min nya hobby – Geocaching

Nu har jag efter några månaders lekande med min nya HTC P3600 där jag mer eller mindre av en slump upptäckte att det fanns ett GPS chip i mobilen. HTC hade dock inte aktiverat det så det blev några timmars surfande på forum och nedladdande av nya ROM mm för att få igång GPS chipet. När det väl var gjort så utforskade jag vad man kunde ha för nytta av GPS förutom bilnavigering. Hittade då en mängd olika kartprogram och så snubblade jag över en sida som handlade om geocaching. Leta efter burkar gömda på olika koordinater som man skulle med hjälp av GPS navigera sig fram till och hitta. Otroligt larvigt var min första reaktion.

Finns väl inga geocacher i Sverige, eller

Efter ett tag så föll tankarn tillbaka på det där med geocaching. Jag besökte hemsidan för att se vad det kunde vara. Min första tanke var att det nog inte fanns så mycket av detta i Sverige. När jag gick in på sidan så möttes jag av att det fanns geocacher i Sverige, och i Södertälje till och med. Nu väcktes mitt intresse lite mer då jag insåg att det faktiskt fanns geocacher runt om i min närhet. Till råga på allt så fanns det ju till och med en helt ny ologgad geocache vid Saltskog fjärd (Scaniasjön) Ägget av sun1. Jag skapade mitt konto och planerade inför ett besök på morgonen efter. Men det är en helt annan historia.