Tre timmar Eskilstuna

Måndagen den 21:a februari skulle min fru Camilla till Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Jag tog en semesterdag och åkte med henne. Dels för att få lite tid tillsammans för att prata igenom en del detaljer inför ett skolmöte vi har på tisdag eftermiddag, men också för att få lite tid till rekreation och geocaching.

Ett av målen med att jag nu fick möjlighet att geocacha i Eskilstuna var att logga Challengecachen Challenge #76-Fyra olika sorters cacher på en dag som jag uppfyller kraven för att få logga.

Jag har inte geocachat i Eskilstuna tidigare så det var bara att försöka leta upp första bästa och närmsta cache för att starta. Eftersom jag befann mig vid järvägsstationen så blev det naturligt att börja med Eskilstuna Järnväg .  Eftersom jag inte hade planerat någon rutt innan så letade jag upp närmsta cache i området och kom till Båtsmanbacken. Därefter så fick jag upp några multicacher och mysterys som jag valde bort då de verkade kräva lite mer tid och kraft än vad jag hade för tillfället. Istället tog jag sikte på några traditionella en bit bort, mer bort Eskilstunaån.

The Church of Kloster

Väl nere vid ån så tog jag sikte på den ståtliga kyrkan och cachen The Curch of Kloster. Cachen hittades utan några större problem. Efter denna tänkte jag först bege mig till en tradtionell en bit bort och tänkte därmed hoppa över en multi. Jag ändrade mig och tänkte ändå kolla multin. Det var Riksträdet Eskilstuna och den var inte loggad sedan 23 oktober 2010. Men jag hittade snabbt rätt på sakerna man skulle räkna och kunde inom kort även logga denna cache.

Sedan begav jag mig iväg på en liten runda där jag gick bet på ett par cacher men jag vill inte nämna vilka eftersom jag oftast inte loggar DNF. Två cacher jag hittade och loggade nu var i alla fall två cacher som inte var loggade sedan 24:e november 2010, men även om de var lite knepiga i snön var det inga större problem. Den ena var The Bishop och visst måste man väl hälsa på Eskil när man besöker Eskilstuna. En annan icke så snövänlig cache var Lilla parken. Här var koordinaterna bra så det var bara att kolla lite extra på platsen så fanns cachen där den skulle.

Biskop Eskil

Efter att återbördat mig själv till parkeringen och betalt lite mer parkeringsavgifter så gav jag mig iväg för lite mera cachejakt. Jag satte målet på The Stream Islet och den hittades utan problem. Sedan tänkte jag mig en snabb logg på Fristaden men det ville sig inte så jag begav mig till den vackra parken (förmodar jag iaf sommmartid, vintertid var det inte så mycket att se) och cachen Rothoff. När jag var på väg till denna så ringde Camilla och meddelade att hon var klar. Jag begav mig åter till bilen och henne. Nu var jag relativt nöjd över dagens fynd men jag ville ju hemskt gärna även logga challengecachen Challenge #76-Fyra olika sorters cacher på en dag innan vi åkte hem, så vi åkte dit och som tur var var det ju bara att parkera och logga snabbt och smärtfritt.

Dagens skörd på lite mindre än 3 timmar blev 9 loggade cacher, 7 trad, 1 multi och 1 mystery. Jag letade men fann inte 3 st också. Hela promenaden blev på 9.18 km och knappt 3 timmar, här kan man se min promenadväg

9,18 km geocachingpromenad i Eskilstuna

Vinteraktiviteter

Barnen erövrar Snow Hill

Vintern bekräftar sig och det är väl inte helt fel eftersom det fortfarande är februari. I torsdags kväll och natt  föll ca 30 cm snö och det blev som vanligt kaos i trafiken och kollektivtrafiken i synnerhet. Det är  märkligt att det alltid ska bli så. Jag bestämde mig för att promenera till jobbet istället för att ta bilen. Det var lite knöligt på alla oplogade trottoarer men det gav lite gratis motion och frisk luft.

I fredags kväll så löste jag en mystery geocache jag klurat på en tid. Jag hade mailat cacheägaren om de alternativ jag kommit fram till och fick ok på de lösningar jag kommit fram till. Nu behövde jag dock även komma på slutknorren för att få fram koordinater. Jag hade några alternativa lösningsförslag men inga gav grönt i geocheckern. I lördags morse gav jag mig ut för att testa den mest troliga uträkning och döm om min förvåning och osaliga lycka när jag fick fram en burk och en med tom loggbok. Cachen var Svampkunskap 1 av Krissedan

Lina naturreservat

Senare under denna fantastiskt fina dag gjorde jag ett besök ut till våtmarksstigen ute i Lina naturreservat. Det är ett ställe jag besökt tidigare för att lösa och logga cachen Lina naturreservat Våtmarksstigen av LadyBC. Vid mitt tidigare besök hade jag lite svårt att ta reda på delstegen eftersom de var lite översnöade. Det gick ändå att få fram rätt saker men jag räknade helgalet, som jag brukar göra när jag löser Multicacher. 🙂 Idag skulle det nog varit betydligt svårare att få fram ledtrådarna så jag var glad att jag hade slutkoordinaterna klara. Nu var det bara att ta sikte på målet. Det blev pulsande i 30 cm nysnö och det var lite kämpigt. Otroligt fint är det i området kring våtmarksstigen och i vinterskrud var det sagolikt. Det hade nog varit lättare att ha åkt skidor istället i alla fall.

Geocaching januari

Vintermorgon

Januari 2011 blev den sämsta av alla januarimånader sedan jag började med geocaching. Endast fem stycken cacher loggade jag. Vad ska man skylla på. Det är inte bara snön man kan skylla på. Förra vintern var det mer snö men jag lyckades ändå logga fler cacher. Det mesta handlar nog om tid. Jag har inte tagit mig så mycket tid att geocacha helt enkelt. Det är mycket som konkurerar om tiden.

Januari 2011 5 st
Januari 2010 9 st
Januari 2009 23 st
Januari 2008 12 st

Förhoppningsvis kommer februari bjuda på mer geocachingupplevelser.